Semesterlängtan och kort för veckan

SOM jag längtar till lite semester! Det verkar som om alla är lediga nu, jag har en vecka kvar att jobba och det känns nästan övermäktigt. Jag är så trött, så dränerad på kraft – om jag var ett mobilbatteri så står jag på rött nu.

Jag är inte ensam, på jobbet är vi alla lika trötta och slitna – det ska bli så skönt att få några veckor av ledighet. Jag har fyra veckor nu, och sen två veckor i september då jag lämnar landet för att fira min femtioårsdag. Fattar inte att jag fyller så mycket. Tänker inte ha fest, utan bara fira i stillhet på min favoritplats i världen.

När jag la kort för veckan som kommer så blev jag lite full i skratt – för de säger sanningen precis som vanligt – och är väldigt tydliga med att den här tröttheten, den här jobbiga tiden som varit ett tag nu – den är på väg att ta slut och det känns så skönt och hoppfullt 🙂

Så – här har du veckans kort – och kanske de talar till dig också:

Solen (omvänd) Solen verkar lysa på alla andra just nu – utom på dig. Den känslan kan bidra till trötthet, brist på optimism hos dig och de som du har närmast dig. Det kan kännas tomt, som om något är förlorat. Men kom ihåg att det alltid är mörkast innan gryningen – och ljuset kommer att återvända. Men – du behöver ha tillit och inte förlora hoppet! Du behöver mod och beslutsamhet, och när solkortet hamnar uppochner så behöver du kämpa mot nedstämdhet och apati. Försök att hitta ditt inre barn, det barnet som hittar glädje och lycka i de små små sakerna. Det kommer att bli ljust igen.

Djävulen (omvänd) Nyckelordet för detta kort omvänt är frihet. Du kan ha gått igenom en jobbig period men du ska veta att du kommer att segra, du kommer att komma ut på andra sidan, med hedern i behåll. Detta kort omvänt talar om att du är i slutet av en tid där du påverkats för mycket av andra, eller av arbete. Du kan känna att du börjar uppleva en inre frihet, som är oberoende av yttre påverkan.

Magikern: Det avslutande kortet denna vecka var ett fantastiskt sådant! Det handlar om val – och du kommer att hamna i en situation där du kan ställas inför ett beslut – magikern kan hjälpa dig att väga för och emot. Det kan kännas som om valmöjligheterna är så olika – men tänk: vatten och jord är två helt olika element, men tillsammans ger de näring åt varandra – och ger liv. Så kanske dina val inte måste vara absoluta – utan kan gå i varandra lite? Tro på dig själv – för detta är en tid av framgång. Manifestera, lev som om du redan nått dina mål! Magikern ger en glimt av en strålande framtid.

Ja – det var veckans kort. Och jag levde hela dagen igår som om jag skulle vinna drömvinsten på lotto. Jag vann! 24 kronor…

Så – den där gamla klyschan – be careful what you wish for – stämmer. För det man ser framför sig när man tänker att man vill vinna miljoner – det är ett lyckligt liv, där man inte oroar sig, där man kan uppfylla sina drömmar osv.

Kanske behövs inte miljonerna för det. Kanske är det lyckliga livet, med den inre friden inte alls beroende av pengar?

Kanske om vi släpper på allt det där, tankar som: När jag vinner pengar, då blir jag lycklig! När jag har semester, då ska jag bli kärleksfullare mot min familj, just nu orkar jag inte… När semestern är slut, då ska jag ta tag i motionen osv osv – ni fattar. Men egentligen så har vi ju bara nu. Vi har inget annat. Vi äger inte framtiden, och vi kan inte leva i den om vi ignorerar nuet.

Jag vet – det är skitsvårt, och jag är inte bättre än någon annan. Men jag har börjat att tänka på det här mer och mer. För tre månader sedan slutade jag röka – och vill inget annat än att gå ner dom kilon som jag gått upp pga det. Och jag tänker, sen. Sen ska jag – för nu är det ju semester… Men när är sen? Det finns ju inte ens. Det är nu, som jag kan bestämma över, i de val jag gör.

Hoppas ni förstår hur jag menar – och jag hoppas också att ni kanske fick lite vägledning av veckans kort. Nu går jag in i min sista jobbvecka, innan semestern och det ser jag fram mot.

Kram på er!

2 thoughts on “Semesterlängtan och kort för veckan

  1. Tack för uppmuntrande ord stämmer på mig deppig känns som jag förlorat något beror nog på att jag vill veta!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *