En midsommar till – och kort för veckan

Vad fort tiden går, nyss satt jag och längtade till sommaren – och nu är midsommar förbi. Helgen har varit lugn och skön – inget stort firande. Jag har så svårt för högtider, värst är julen. Det är så förknippat med måsten, man ska umgås och träffa familj och släkt – och jag som har en väldigt knepig relation till min mamma känner bara skuld och obehag inför högtider. Midsommar är ok – för det är mer fritt att göra som man vill. Men jul och påsk är jobbiga..

Så jag är glad att den här helgen är över – nu är det som vanligt igen och veckans kort kom så här och som vanligt är de väldigt tydliga och ärliga för mig:

Narren: Dags att slänga bort tvivel och rädslor nu, och det är dags att våga ta det där steget, den där lilla stigen som du alltid undrat var den leder. Du kanske står och tvekar – å ena sidan, å andra sidan – gungar på fötterna och inte riktigt vet vilket håll du ska gå? Det är dags nu, förändringen finns bakom hörnet och du behöver använda din magkänsla för att avgöra vilka omständigheter och/eller personer du behöver lämna bakom dig. Hunden på kortet symboliserar din intuition – den kommer att skälla om du går åt fel håll! Detta är en tid för förändring, väntad, önskad eller oönskad – tänk igenom dina beslut och följ ditt hjärta.

Översteprästen (omvänd) Detta kort kan skapa oreda om du låter det hända. Du kan i samband med förändringarna i livet kanske börja ifrågasätta dig själv. Kanske du till slut väljer att sluta vara som andra förväntar sig? Kanske du börjar släppa ut ditt innersta äkta jag? Kanske slutar du vara en duktig flicka, och blir en rebell? Var försiktig i dina ageranden, så du inte gör förhastade val angående relationer eller annat. Följ ditt hjärta, men tänk noga igenom konsekvenser och resultat.

Magikern (omvänd): Ytterligare ett kort som innehåller lite varningar. Magikern påminner dig om att lita på dig själv, och vara ärlig mot dig själv. Du ska inte låta dig påverkas för mycket av andra människors tankar eller åsikter. Håll fast vid dina egna. Ge inte upp något – inte din styrka eller din övertygelse. Var på din vakt – för din nya skepnad – ditt innersta och äkta jag – kommer kanske göra att vissa känner sig hotade eller osäkra. Tappa inte tron på dig själv – för det är den tron som kommer att hjälpa dig att våga gå in på nya stigar.

Ja – jag känner verkligen igen mig i veckans kort. Det känns som om en ny tid är på väg, en tid då jag faktiskt behöver visa andra att jag tror på mig själv. Inte bara säga det till mig i mitt inre. Om jag själv inte tror på mig till hundra procent – varför ska andra göra det?

Jag känner också att korten talar till mig angående det jag skrev om dåliga relationer till föräldrar. Jag har jobbat en del med detta, och vet att det inte går att hjälpa eller stötta någon som inte vill ha hjälp eller stöd. Det är bara så, och det är ett sorgearbete i sig. En människa behöver inte dö för att sörjas. Det kan vara andra saker som gör att en älskad anhörig “dör” fast hen lever. Missbruk, psykisk sjukdom eller andra sjukdomar, oförmåga att se sin egen roll. Det finns mängder av anledningar.

Något som hjälpt mig mycket, är Sorg och förlustbearbetning. När jag gick min utbildning till handledare i just detta så fick vi gå igenom hela programmet själva såklart. Det som fastnade i mig – och jag vet att många av er lever med trasiga relationer till släktingar, nära eller inte – var detta:

Jag ger upp hoppet om en bättre gårdag.

Att ge upp hoppet om att det skulle blivit annorlunda. Att sluta tänka och älta vad som blev fel. Det är som det är – och det enda jag kan påverka nu är hur jag reagerar på det. Jag kan påverka mina känslor och mina ageranden. Ingen annans. Gårdagen är som den är, framtiden finns inte. Idag är det enda vi kan påverka.

Kram på er – ha en fin vecka!

10 thoughts on “En midsommar till – och kort för veckan

  1. Tack för fina budskap. Högtiderna blir fina och mysiga när man har skapat nya egna traditioner men sin egen nya familj. Man får lov att välja vem och vilka man firar med. Hoppas du får lyckliga helger resten av ditt liv. Jag sörjer också mina levande föräldrar. Mvh Anna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *