Where does it hurt?

Den här påsken alltså… Det har ju varit fantastiskt väder och mina sociala medier har varit fulla av kycklingar, glada barn och mat.

Och bomber. Och död. Ibland blir jag så liksom översvämmad av förtvivlan över vad vi människor gör mot varandra. Alla ljusarbetare i hela världen kan inte rå på ondskan… Så känns det just nu.

Jag tillhör inte någon religion eller kyrka – eller så tillhör jag alla. Jag känner ofta att religionen egentligen är något som människan hittat på för att få makt, pengar och sätta folk i skräck. Skräck för den yttersta dagen, eller skräck över att inte få komma till paradiset efter döden. Skuld och skam, hårda levnadsregler och olika värde för människor.

Så mycket terror och död utförs i Guds namn. Oavsett vad vi väljer att kalla honom eller henne eller det – så är jag övertygad om att det bara finns en gud, en kraft, ett ursprung. En kraft, som vi alla kommer från, oavsett vilken religion vi väljer att tillhöra. Vi är alla samma. Vi är alla människor, systrar och bröder. Jag vet – det låter lite klyschigt, men jag blir så förtvivlad över att den fria vilja vi fått i gåva, skapar så mycket elände, ondska och död. När vi istället skulle kunna leva på en jord, där ingen dör av svält eller dödas i krig… Om vi ville, och om alla valde den vägen.

När jag känner så här – det är då jag drar mig tillbaka lite, blir tyst. Och jag vill ta min familj, sälja allt, köpa ett hus vid havet, i Grekland. Där ska jag bo resten av mitt liv, plocka lite oliver och ha en get. Och leva med solen, dagen, natten, havet. Utan nyheter, utan internet – bara leva.

Det är en skön tanke, som tröstar. För jag vet att om den här världen blir förjävlig – så är den tanken egentligen inte helt omöjlig. Jag har valet och kommer förmodligen aldrig att göra det. Men ändå, jag har min fria vilja.

Och medan jag tänker på det så lever jag vidare i den här världen. Bland terror och död. Men också bland vänner, våren, mina änglar och mitt arbete. Och – så länge vi gör så gott vi kan, gör vi tillräckligt.

Kram på er allihop <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *