Att möta en ande – och kort för veckan

Har du mött en ande? Eller ett spöke? Har du sett något som du inte kan förklara? Jag tror att det är fler och fler som börjar öppna upp och vågar berätta om övernaturliga upplevelser. Det har liksom blivit mer ok nu, än för kanske tio år sedan.

Ibland kan man ha svårt att tro på det man upplever – trots att man faktiskt var den som var där och såg/upplevde vad som hände. Jag – som ändå är i branschen kan tvivla på mig själv ibland – under korta stunder. Som exempelvis en Halloween för några år sedan. Vi var hemma hos oss, dottern med familj var hos oss och vi skulle precis sätta oss och äta Halloweenmiddag. Vi håller på att fixa med mat till barnen och jag och dottern och ett av barnen stod så till att vi hade full översikt över hallen och ytterdörren. Plötsligt – bara sådär – flyger ett litet hopfällbart paraply genom luften. Från kroken som det hängde på – rakt ut i hallen, kanske dryga metern. Vi bara gapade – vi såg det alla tre – men det gick knappt att tro på det vi såg. Fast jag VET att det hände, så kan jag idag fortfarande tvivla på mig själv. Och vi var ändå flera som såg paraplyet flyga i en snygg båge i luften…

Eller som en gång när barnbarnet var kanske ett år. Vi vuxna satt och fikade och barnet gjorde något fantastiskt, som barn ju gör i vuxnas ögon. Vi hurrade och bara “Gimmefajv” Barnet gick runt i tur och ordning och gjorde gimmefajv med oss vuxna. Sen – ut i hallen och gimmefajvade någon som ingen av oss såg. Helt naturligt, som om allt var i sin ordning. Vilket det ju egentligen var. Så häftigt var det.

Jag är så tacksam för de upplevelser jag får, för de ger mig så tydliga signaler om att det finns så mycket mer än det vi ser och känner till. Det skapar en känsla av att det finns något större, en plats som vår själ känner till men som vi inte är medvetna om i så stor utsträckning här i detta livet. Alla små övernaturliga händelser är magiska ögonblick, där vi får en glimt av det stora som finns där bakom slöjorna som skymmer vår sikt.

I Gårdshuset har vi magiska ögonblick nästan varje gång vi är på plats. Vår vaktmästare är alltid på plats, i sin verklighet, och vi får ofta besök av våra klienters nära och kära. Ibland vill de något, ibland är de kanske bara nyfikna och undrar vad som pågår. Det är verkligen ett hus som öppnar upp både mig och Ulrika, men också de som besöker oss. Från denna värld och andra världar. Vi är så tacksamma för det.

Jag är helt säker på att du som läser det här har egna upplevelser som du kanske ibland funderar över. Berätta gärna i en kommentar – det är så oerhört spännande och roligt att ta del av andras andliga upplevelser. Och jag tycker också att det är viktigt att prata om dem, i dessa tider då spöken och demoner är underhållning på tv i diverse spökjägarprogram. Där är fokus på onda andar lite för ofta, tycker jag. I min värld är vi alla en del av universum, våra själar är hopkopplade med varandra och vi är alla en del av källan.
Sen – absolut finns det energier och andar som upplevs som obehagliga. Det har jag själv upplevt, både från andar och platser. Men – det handlar inte om att det är onda andar som kan och vill skada oss. Det handlar ofta om våra egna rädslor och föreställningar. En person som var elak i livet, har kanske en tyngre energi som ande – det är ju inga konstigheter. En regel som jag lever efter är att vi nog ska vara mer rädda för levande människor, än för döda.

Om man har oönskat besök i sitt hem, så anlitar många ett medium för att rensa. Mediet kan göra ett hur bra jobb som helst, och du känner att det är lugnt när mediet åker därifrån. Efter en tid återkommer aktiviteten och snart är det samma sak igen. Du tänker att det där mediet var ju kass, det funkade ju inte!
En sak som man då behöver fundera över: Har jag själv någon del i att det börjat igen? Ibland är svaret ja på den frågan. För det är så här – när man rensat ett hem så är det otroligt viktigt att man inte lägger energi på det som varit. Ofta så vill man prata om det, gå tillbaka och prata om hur det var, hur rädd man var och man kanske berättar för vänner och bekanta vad som hänt. Man kanske tänker på och oroar sig för att andarna ska komma tillbaka.

Ju mer man tänker på det och ju mer energi man lägger på det som varit – desto mer känner andarna sig välkomna tillbaka. Om man fokuserar på dem, så är det en inträdesbiljett tillbaka till hemmet.

Sen finns det ju platser där energin sitter i väggarna, där det aldrig går att rensa bort det som hänt. Platser där det hänt mycket, både goda och onda saker. På dessa platser gör man bäst i att bara acceptera att det är så, och vara respektfull inför det. En sådan plats är exempelvis Auschwitz, som jag besökt många gånger. Det kan jag berätta om en annan gång.

Nu är det dags för veckans kort, och det här kan bli den sista på ett tag. Jag ska som jag tidigare skrivit ha lite semester och i samma veva också flytta. Så ha tålamod med mig om det dröjer – jag lovar att komma tillbaka så fort jag kan och har fått ordning och lugn för att jobba igen.

Här är korten för veckan:

Vagnen:
Detta kort visar på att du är i en tid av rörelse och förändring – det kan handla om stora beslut som tagit dig dit du är just nu. Och nu är det dags att ta tömmarna och styra din vagn själv.
Du behöver vara stark nu, och hålla fast i den väg du valt. Du har jobbat hårt och du förtjänar det här steget framåt. Du har vänt ryggen till det gamla och är på väg mot det nya. Precis som kortet visar – staden symboliserar det gamla invanda – nu är du på väg mot nya äventyr. Det kan handla om arbete eller bostad, eller nya relationer.
Du har tagit dig igenom de svåra delarna av din resa, nu kan du med ödmjukhet och respekt genomföra slutet på din resa. Din resa mot det nya livet.

Den hängde:
För att komma framåt, som Vagnen beskriver, så behöver du vara medveten om att det nya också innebär uppoffringar. För att nå det nya behöver du släppa det gamla. Det är ibland svårt att göra det – för det gamla invanda kan kännas tryggt och säkert. Du vet vad du har, men inte vad du får.
För en del av er är den här tiden ett uppvaknande, saker som du tidigare lagt mycket kraft och energi på verkar plötsligt helt oviktigt. Prylar, draman, andras ageranden. Du är i en tid då du vänder dig inåt och ser på dig själv i ett nytt ljus. Du vet att du är på rätt väg då du lätt kan ge upp saker som tidigare varit en förutsättning för lycka i dina ögon.
Du är en puppa, som är på väg att förvandlas till en fjäril. När du vecklar ut dina vingar kan du lyfta och välja din sanna väg.

Ödeshjulet (omvänt):
Om du har svårt att släppa dina gamla vanor och tankar, så får du lätt en känsla av att du rör dig bakåt, eller att du är fast i rondellen. Det händer liksom inget, hur mycket du än kämpar.
Du kanske känner att du bara har otur och att du inte kan kontrollera dina vägar. Ta några djupa andetag och börja om. Det är inte så här för alltid, det blir alltid bättre. This too shall pass.
Kom ihåg att du är fullkomlig och komplett – du har allt du behöver. Som fjärilen – du saknar inget, du har dina vingar och valet att bestämma var de ska föra dig. Se ljuset även under mörka dagar, så kommer du att kunna vrida Ödeshjulet till att snurra till din fördel. Och kom ihåg: Om du inte skapar förändringen, så väljer du det du redan har.

Jag hoppas att korten var till hjälp för er idag, jag förstår precis vad de betyder för mig och jag är så tacksam för deras klokhet.
Tack för att du läser här – och jag blir som vanligt superglad om du gillar mig i sociala medier också – alla länkar finns på min hemsida.

Kanske dröjer det lite tills vi hörs igen – men lita på att vi hörs snart.

Namaste,

8 thoughts on “Att möta en ande – och kort för veckan

 1. Hej, häromdagen, 26/8, satt jag och tittade på en youtubevideo som var på engelska och handlade om ’the law of attraction’ och handlade om hur man attraherar in pengar, plötsligt stannar videon på 09.14 och en kvinnlig röst säger på svenska, ’ nu sänker vi priset, vad vill du sälja’ ! och saken är den att jag har saker i ett förråd som jag tänker sälja! Har tidigare haft ljud och doftupplevelser av djur som gått bort, och ”någon människa/ ande som har ”knuffat ” mig, däremot har jag aldrig sett döda människor. Min mamma berättade för mig när jag var barn att hon hade sett sin mormor i dödsögonblicket stå vid fotändan av sängen och min dotter har tidigare sagt att hon har sett döda människor i gamla lägenheter. Fascinerande och spännande.

  1. det var nog meningen att du skulle ta tag i säljandet – helt klart 🙂 Det där din mamma upplevt – det är så himla fint tycker jag. Att de kommer och säger hejdå <3

 2. I somras hyrde jag och en väninna en stuga i fjällen, 2 gånger under en kväll så öppnades ytterdörren av sig självt utan synbar anledning och på natten vaknade jag 2 gånger av att en skepnad stod vid min säng.

 3. Hej Sara
  Jag stod o diskade ute i köket o plötsligt får jag en tanke, titta ut i hallen nu.
  Jag vrider på huvudet o ser en mörk skepnad swicha förbi vidare ut i vardagsrummet.
  Det var någon som hade en gångväg där.
  En annan gång gick jag i källaren kände mig lugn skulle öppna dörren så jag kom in i min trappuppgång.
  Jag såg ingen, men känslan jag fick när jag öppna dörren var hjärtat i halsgropen o att jag ville lägga benen på ryggen o springa därifrån. Det var någons annans energi jag kände av det visste jag.
  Prata med ett medium på tarotguiderna o hon berätta för mig att den anden ville inte bli sedd av mig. Så den gömde sig bakom dörren jag gick igenom. Hon hjälpte även över anden till andra sidan. Det var en orolig själ. Känns ändå ganska lustigt att gå från att vara lugn till att bli så rädd.
  Sen att den gick o gömde sig för mig.
  Hon sa att jag kunde be om beskydd av min väktare. Så varje kväll när jag ligger i sängen så ber jag om beskydd så inga andra andar som inte tillhör mig ska hålla sig borta från min lägenhet.

  1. Vilka starka upplevelser – och jag förstår precis den där känslan av att bli så där fruktansvärt rädd utan egentlig anledning. Jag gör som du på kvällen, ber om beskydd för mig och alla som jag älskar. Det känns fint att göra det tycker jag, och tryggt. Kram på dig och tack för att du delade med dig <3

 4. Jodå, har upplevt det och blev rädd men nu skulle jag nog stå o undra vem?,
  Korten passar mig perfekt nu i denna tidpunkt, nya raska steg mot flytt och nya mönster i min tillvaro, Tackar ödmjukast💖🙏
  Hoppas du snart är tillbaka🙏♥️🦋

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *