Att hitta rätt, förlåtelse – och kort för veckan

Hoppas att ni haft en fin vecka – min har varit av varierande sort och jag ser fram mot en ny. Vi har fått leverans av flyttkartonger och jag borde verkligen börja packa – det är så svårt att ta det där första steget… För – när man börjar så blir det kaos och så finns det ingen återvändo liksom. Fördelen är att jag får en anledning att röja bort lite saker. Har redan skickat en stor Ikea-kasse med kläder till dottern. Mer lär det bli till både återbruk och Stadsmissionen. Så skönt att få bort överflöd som bara skapar oreda och stök.

Jag får ofta frågan om vilken kortlek jag använder till veckans kort och tänkte prata lite om just kort idag. Jag antar att ni är fler med mig som älskar kortlekar och ibland kanske köper på er lite för många – och så ligger de i sina askar och är fina. Oanvända. Jag har köpt SÅ många kortlekar genom åren – som jag tyckt varit fina. Och så har de inte alls velat tala till mig eller velat jobba med mig. En del spar jag för att jag gillar dem, de flesta har jag sålt eller bytt bort (mot andra som inte används… 😉 )

Min kortlek kom till mig på ett helt magiskt sätt. För flera år sedan, innan jag hade egen lokal så hyrde jag in mig i Butik Shanti här i stan. En fantastisk liten andlig butik som drivs av några kvinnor som är helt grymma. Jag hade klienter där på kvällar, hade kurser och temakvällar och en kväll så kom en av ägarna och visade mig en kortlek. Hon berättade att det kommit in en kvinna i butiken med dessa kort – och kvinnan hade berättat att hon haft korten i många år men nu var hon färdig med dem och gav dem till butiken. Bara sådär. När jag tog korten i handen och tittade på dem så hände något i mig och jag visste på en sekund att dessa kort skulle jag bara ha.

När jag kom hem började jag leta, och det var inte lätt att hitta dem. Dessa kort tillverkas inte längre och det verkade helt omöjligt att få tag på dem. Till slut – där fanns de. På Bokbörsen. Ett enda exemplar. Och så var de mina.

Sedan dess har jag inte använt några andra kort. Den här leken består endast av stora arkanan och de har så mycket att säga. Jag kan själv bli helt amazed av korten jag lägger till er på söndagar. Jag gör privata läggningar till den som önskar och vill beställa och korten gör verkligen allt de kan för att vara till stöd och hjälp för den som vill och behöver. Det här är helt magiska kort.

När man hittar SIN kortlek, så vet man det i hjärtat. När man hittar sina kort, så tappar alla andra kortlekar sin magi. Så är det för mig iallafall. Jag har många i hyllan och använder andra ibland, för dagliga budskap och så. Men det är bara dessa kort som jag verkligen litar på – och de verkar lita på mig också.
Om du fortfarande letar efter din magiska kortlek – ge inte upp. Den kommer till dig när du minst anar det. Och när den kommer – streta inte emot. Ibland kan den kanske vara mindre vacker mot vad du skulle önska. Du kanske hade en tanke om vilken typ av kort som skulle passa dig – men grejen är att det är tvärtom – det är korten som väljer dig.

Så – här kommer dagens kort, och vägledning för veckan som kommer. Hoppas det finns något i dem som talar till dig och kan vara till stöd och hjälp – alla kort rättvända idag, det betyder att de har något viktigt att säga dig:

Magikern:
Detta kort brukar dyka upp när det är något nytt som är på väg in i ditt liv. Du kan stå inför flera olika valmöjligheter just nu och det kan kännas förvirrande. Du kan vinna på att vara kreativ och nyfiken i ditt val – ställ dig frågor som: Vad skulle hända om jag gjorde så? Eller så? Var inte så fyrkantig i dina tankar – det kan finnas lösningar som du inte ens övervägt. Precis som att vatten och jord är två helt olika element – men de ger varandra näring och kraft. Skapar nytt liv – tillsammans.
Nu är det inte läge för att tänka antingen/eller. Om du står inför nya utmaningar när det gäller jobb eller utbildning så kommer du att vinna på att vara öppen med dina förmågor och kunskaper. Var modig och tro på dig själv. Om du vågar ta en risk så kommer andra att se ditt inre ljus. När du agerar – agera klokt och med ödmjukhet och respekt för dig själv.

Kejsarinnan:
Kejsarinnan visar på en tid av kreativitet och harmoni. Nu kan du stå inför en tid där arbete och relationer blomstrar. Det är en bra tid för nya planer, nya idéer och nya samarbeten. När du känner att vindarna blåser åt ditt håll kommer du att växa och blomma. Om du känt dig lite nere och trött en tid så ha tillit till att nya tider kommer. Med ditt mod och tilliten till framtiden är det här kortet en välsignelse för olika typer av förbund. Kärlek, vänskap och familj – alla dessa kan stärkas nu och du kan också känna att det smittar av sig på andra situationer i livet. Omfamna allt det fina som du har i ditt liv, känn tacksamhet för allt du har. När du i hjärtat känner kärlek och tacksamhet så är det också det du sänder ut i universum. Det du skickar kommer tillbaka. Notera noga vad dina första tankar är på morgonen – de sätter tonen för hela din dag. Starta din dag med att tacka för något fint som du har.

Styrka:
Detta kort bygger vidare på temat – och främst vill Styrka visa på att det bästa sättet att tackla problem är att möta dem med kärlek. Endast kärleken kan besegra rädslor och ilska. Om du är i konflikt med någon eller något – försök att vända de negativa känslorna till kärlek och empati. Självklart ska rädsla och ilska få finnas – känslor är ju just bara känslor och inget som definierar oss som personer. Men – var noga med att inte låta dessa känslor ta över inuti dig. De kan få dig att göra saker som du kanske ångrar. Om du kan mjuka upp dem med kärlek, omtanke och empati så har du kommit en bra bit på vägen.
Om du ser på kortet så ser du gudinnans mjuka sätt med lejonet. Ett djur som behandlas med kärlek, svarar med kärlek. Ett djur som behandlas illa svarar med ilska och agg. Var gudinnan och lejonet – behandla dig själv med kärlek och empati. Förlåt dig själv för saker som du kanske gjort, sagt eller tänkt. Älska dig själv och du kan lätt hitta kärleken i hjärtat så att det även räcker till andra. Du förlorar inget på att älska och förlåta. Snarare tvärtom. Den som gjort dig illa någon gång lägger förmodligen inte lika mycket energi som du på det som hänt. Släpp och gå vidare. Förlåt i ditt hjärta – du behöver egentligen inte ens berätta för någon att du förlåter. Förlåtelsen är för dig, för att du ska kunna gå vidare och släppa. Det som varit har varit, du behöver inte glömma, men du kan välja att inte låta det göra dig illa mer.

Wow, ja – jag förstår precis. Vilken magi i korten idag. Jag är så tacksam. Jag hoppas verkligen att de talade till dig också.
Vi kan gå in i den nya veckan med kärlek och förlåtelse i våra hjärtan – till andra, till oss själva och till världen. Det känns fint.

Tack för att du läser här på söndagar – det betyder mycket för mig och om du gillar mig och det jag skriver så blir jag så tacksam om du också gillar mig i mina sociala medier och följer mitt nyhetsbrev. Alla länkar finns på min hemsida och där kan du också läsa om mina utbildningar och om vad jag kan erbjuda dig om du vill och känner att jag är rätt person för dig.

All kärlek,
Namaste
/Sara Ananda

10 thoughts on “Att hitta rätt, förlåtelse – och kort för veckan

  1. Tack för fint budskap och fantastiskt fina kort. Alltid lika givande att läsa det du skriver ♥️🙏🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *