Andra advent – och kort för veckan

Redan andra söndagen i advent! Fast den här veckan som varit kändes så oerhört lång – fattar inte hur vissa veckor kan gå så himla sakta…

Den här veckan har jag haft mitt sista mentorsamtal med Birkan – så himla sorgligt. Det känns lite som att man säger hejdå till en vän, även om jag såklart förstår att det är hans jobb. Vi har haft så fina samtal, jag har lärt mig så mycket och utvecklats så mycket under det här halvåret. Mitt företag har utvecklats, jag har dragit till mig en massa positiva saker, fina klienter, en mottagning (som varit en dröm i många år), nytt mod – ja – jag har verkligen blivit en bättre version av mig själv. Och Birkan är en fantastisk lärare och mentor – jag tycker så mycket om honom. Blev så barnsligt glad när jag såg att han gått in och följt mig på Instagram 😉

Jag har också jobbat på med hypnosen – gjort det skriftliga provet, plus alla övningsklienter som krävs för certifikatet. Det är så himla häftigt att märka att hypnosen fungerar, att det gör skillnad – så glad och tacksam att jag får göra det här.

Andra advent betyder också adventstävling! Denna söndag kan man vinna en egen liten kortläsning på tema som vinnaren bestämmer själv. Det blir en liten läggning, med tolkning bara för vinnaren. Likt de läggningar jag gör till er alla – fast en egen. Det finns inga svåra regler – bara: gå in på Facebook, gilla där och följ på Insta (om du har ett konto där vill säga), följ instruktionerna i tävlingsinlägget och så är det klart. Vinnaren dras i morgon 🙂

Veckans kort då – ja, det händer lite kan man lugnt säga.

Tornet: Det här kortet berättar om en dramatisk förändring i ditt liv. Du kan ha känt på dig att något ligger i luften, men själva förändringen kan bli plötslig. Det kan handla om någon person, och det handlar om att sanningar kan komma upp till ytan. Dags att rensa luften. Det kan komma att kännas som en jordbävning, den här förändringen. Men – när dammet har lagt sig så kommer du att inse att det var nödvändigt. Detta kort kan också antyda hälsoproblem, men oftast handlar det om en förändring i något rutinartat eller invant som du aldrig ifrågasätter. Ur det här “kaoset” kommer nya planer och drömmar att uppstå, som förmodligen bättre passar med ditt sanna jag. Trots den negativa känslan i det här kortet så är det ett hoppfullt kort – det blir bra. En ny tid kommer, nya blommor kommer att blomma när våren kommer.

Kejsaren (omvänd): Det här kortet i kombination med det första kan beskriva en period då du kan känna dig nere och du kan också känna att din beslutsamhet och vilja veknar. Du vill vara stark, men din viljestyrka kan verka överge dig. Du kan känna dig svag och hjälplös en tid. Du kan känna att du dras till människor som visar sig vara själviska och svaga. Tänk på detta: Vill du bestämma över ditt liv – eller vara bestämd över? Det är dags att verka för en bestående förändring i ditt tankesätt. Bestäm över dig själv, bestäm över dina åsikter och värderingar – den här perioden kan störa dig tillräckligt och reta upp dig så pass så att du faktiskt förändrar och omvärderar vissa saker i ditt liv. Heja – du klarar det här!

Magikern: Det här kortet kommer upp när du är redo att använda din egen kraft till att skapa något nytt i ditt liv – wow, det är dags nu!
Magikern vill att du inför val verkligen väger för och emot – och var beredd på att kanske omvärdera valmöjligheter. När det här kortet visar sig – då är det slut på tänket: antingen eller!
Nu är också ett bra tillfälle för dig att glänsa – visa upp vad du kan och vara stolt över det. Du kan ha framgång på jobb eller i andra sammanhang – du ska tro på dig själv. Manifestera – lev som om dina drömmar redan slagit in. Det du sänder ut i universum får du tillbaka.

Min första tanke när jag tolkade korten att flera av er kanske kommer att uppleva Tornets kaos under julmiddagen med släkten 😉 Var lite försiktig, och undvik diskussioner med släktingar som tagit ett par snapsar för mycket. Julen är en jobbig tid för många – jag gillar inte julen alls. Den är förknippad med så många måsten, skuldkänslor och oro i magen. Jag är glad när det är över. Tyvärr. Självklart firar vi jul – men numera är det faktiskt mest för barnbarnens skull. Gillar ni julen och liknande högtider?

Hur ni än känner inför den, så vill jag önska er en fin andra advent.
Gillar ni mig och det jag skriver får ni såklart gilla mig på Facebook och följa mig på Instagram.
Och gå gärna in på FB och tävla under eftermiddagen 🙂

Kram på er!

8 thoughts on “Andra advent – och kort för veckan

 1. Åh jag skulle gärna vara med den tävlingen men jag har varken Facebook eller Instagram.

  Ja detta med julen måste jag hålla med dig, jag får lite ångest över detta; alla måsten, pressen också, kanske jag känner så då jag inte har några barn eller egen familj att det inte känns så roligt att fira jul överhuvudtaget, känner ändå att det blir en som press vid nyårsafton också, som att man är tvungen att hitta på saker bara för att alla andra gör det, låter kanske konstigt men jag längtar att dessa två tillfällen är över snart.
  Vad spännande med korten men också lite skrämmande vad det kan handla om, jag har känt för min del att förändringar ligger i luften men jag vet inte vad det kan vara, jag har liksom släppt taget…

  Glad 2 advent;)

  1. Jag är som du – väntar mest på att dagarna ska passera så det blir vardag igen 🙂
   Och – jag tror att det är bra att släppa taget lite – vi kan förmodligen ändå inte kontrollera allt som ligger framför oss, så onödigt att oroa sig i förväg liksom. Kram <3

   1. Vad skönt jag trodde det var bara jag som kände så, trodde jag var kanske konstig på något sätt men flera som känner samma sak. Jag känner bara ångest och press så vill bara att dagarna passerat fort. Känner så speciellt vid nyårsafton för då börjar jag få panik över vad jag ska hitta på eller vad jag ska säga till folk om de frågar eller kanske de tycker det är konstigt att jag inte gör något speciellt men i år blir nog inget alls då ekonomi inte är tillräcklig men viktigaste jag mår bra och känner frid
    Nä men precis det går inte att kontrollera allt i livet så det är bara att acceptera och släppa taget och Tro att allting blir bra och som det ska 😉
    Ha en fin vecka

 2. Wow, vilka kort och vilka tankar jag får. Rena dynamiten, korten ger rysningar men samtidigt känns det så rätt. Äntligen.

  Jag har valt att fira julen själv, sedan ett antal år tillbaks just på grund av att det inte känns bra. Saknar bara de tindrande barnaögonen/barnbarnen, men ….

  1. Ja – håller med, korten var verkligen starka idag. Det är förändringar på gång – och vi kan välja om vi omfamnar dem, eller försöker gömma oss. Jag önskar dig en fin jul <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *