Attackerad på stan

Fy vilket tråkigt slut på veckan det blev. Jag blev igår eftermiddag attackerad av en man, en av de “fullgubbar” som brukar hänga utanför mitt jobb. Helt oprovocerat. Han störde sig förmodligen på att jag pratade i telefon och gick fram mot mig och började sjunga jättehögt. När jag vänligt bad honom att sluta eftersom jag pratade med min chef blev han helt galen, skrek så fula saker till mig – h-ordet bland annat… Sen siktade han och slängde en öppnad full ölburk på mig så hårt han kunde. Jag fick cykla hem full med öl och min väska blev helt förstörd. Hoppas jag kan få ren den.

Blev så ledsen, inte direkt rädd. Men jag har aldrig blivit utsatt för något liknande förut. Jag polisanmälde såklart, och hoppas att polisen kanske åker förbi mitt jobb lite oftare nu när vårsolen lockar fram alla möjliga och omöjliga personer…

Igår var jag ledsen och arg. Idag är jag inte det. Jag tänker att den här mannen måste må ganska dåligt eftersom han gjorde som han gjorde mot en helt okänd person. Jag skickar kärlek till honom, och hoppas att han någon dag kanske inser vilket liv han lever – och kanske får hjälp att ta sig ur det.

Jag försöker leva som jag lär – efter de fem reikiprinciperna. Han bryr sig förmodligen inte ett dugg om vad han gjorde mot mig – så om jag grubblar och ältar – så gör jag bara mig själv illa. Jag väljer att förlåta och gå vidare.

Man kan bara bekämpa hat med kärlek, aldrig med mer hat. Det är nog lättare att säga än att göra många gånger – men jag tror att det är det enda sättet.

Såg ett helt dike fullt av tussilago idag – äntligen! Det är min absoluta favoritblomma, eftersom det är den som verkligen talar om att den långa mörka vintern är slut på riktigt.

Hoppas ni får en fortsatt fin helg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *