Ett år – och kort för veckan

Hej på er! Hoppas ni har en lika solig söndagsmorgon som jag har – kan inte låta bli att hoppas på att det är våren som är här på riktigt. Det skulle verkligen vara skönt och också skapa lite hopp i den här sega pandemin. Vi har fått fler restriktioner, så det känns verkligen drygt och segt just nu. Lite tussilago skulle hjälpa – eller hur?
Hur mår ni i allt detta? Jag hör till dom som faktiskt kan jobba hemma och det är jag tacksam för. Å andra sidan – nu har jag suttit i mitt kök i ett år, och bara träffat mina kollegor på Teams. När man är hemma hela tiden är det lätt att tappa rutiner. Det finns ju trots allt något tryggt med att gå upp, åka till jobbet, åka hem och känna att det är SÅ skönt att komma hem. Nu är jag hemma nästan hela tiden.

Jag har nästan glömt känslan att gå en sväng på stan, äta lunch med en vän, eller att resa. Det är så länge sen och jag längtar så mycket till mitt happy place i Grekland. Jag försöker att inte tänka på det, för en längtan kan nästan göra fysiskt ont. När pandemin är över, när vi blivit vaccinerade, när det är tryggt att resa – då, då ska jag åka. Det känns skönt att ha den tanken, när det känns mörkt här hemma.

Nu ska vi titta på veckans kort, och jag tänker att de blir spännande idag för det kom upp kort som inte brukar vilja vara med. Här har vi dem:

Översteprästen (omvänd)
När det här kortet kommer upp omvänt så visar det på en tid av oreda, kanske förvirring. Någon eller något kan få dig att ifrågasätta dina gamla invanda värderingar. Kanske känner du att du vill göra upp med några av dem och att du är så trött på att vara den där snälla personen som alltid ställer upp och aldrig säger nej.
Du kan ha en känsla av att du vill göra något helt oväntat. För några av er kan detta handla om frigörelse, från relationer eller situationer som inte längre ger något.
För oss alla gäller nu att tänka igenom gamla vanor och tankar – och sortera, förnya och rensa bort allt som inte gör oss gott längre. Att ifrågasätta sig själv är en del av växandet. Ge dig själv en chans att tänka nytt.

Styrka
Det här kortet vill påminna dig om att möta alla dina problem och motgångar med kärlek i hjärtat. Endast kärlek kan besegra rädslor och tvivel. Var försiktig med vilka tankar du tänker om andra, för alla negativa tankar du tänker, skapar negativ energi i dig själv. Ditt inre vet inte att du tänker negativt om någon annan, ditt inre tar all kritik personligt. Så när du i ilska eller besvikelse tänker på någon som du känner gjort dig orätt – så gör du dig själv orätt.
Han är värdelös! blir till Jag är värdelös! i ditt inre.
Om du känner dig svag och låg just nu – ge inte upp, din kraft kommer tillbaka. Tänk kärleksfulla tankar om dig själv och andra. När någon gör dig orätt – förlåt dem i ditt hjärta. Förlåtelse, kärlek och tacksamhet läker oss.

Den hängde (omvänd)
När det här kortet kommer omvänt så visar det på slutet av en jobbig tid. Detta är inte en tid för onödiga uppoffringar eller snabba beslut. Däremot är det en tid för att ta tag i saker som du skjutit upp eller sopat under mattan. Även det här kortet vill påminna om att det är läge att ifrågasätta en del av dina värderingar och prioriteringar. Fundera över vad du värdesätter, vad som är viktigt egentligen. Ta inget för givet, jobba med dig själv inifrån och ut. Inte tvärtom. Detta är en påminnelse att inte värdesätta dig själv utifrån det yttre.

Fina kort idag – vi kan nog alla ta till oss av dem på olika sätt tror jag. Jag påminns än en gång av en sak jag fick lära mig av Birkan Tore. Det här med att inte låta personer påverka mig negativt. När jag möter någon som jag blir irriterad på, eller som på något sätt stör eller provocerar mig så kan jag välja hur jag hanterar det. Jag kan göda irritationen och lägga ansvaret på den andra för hur jag känner mig. Eller så kan jag välja att ta ansvar själv för mina känslor.
Och bara tänka: May angels bless you with love (eller vad jag nu tänker att personen skulle må bra av) När jag ber änglarna om det, med kärlek och ärligt uppsåt så skapar det en helt annan energi i mig själv. Och jag kan gå vidare.

Hoppas ni får en fin söndag, jag börjar återhämta mig sakta från min bältros så det känns skönt.

Jag blir som vanligt överlycklig om du som läser här även gillar mig på Facebook och Instagram – alla länkar hittar du på min hemsida.

Massa kramar till er alla,
tack för att ni läser, tack för era fina kommentarer, mail och meddelanden. Jag blir lika glad varje gång ni berättar för mig att korten hjälper er. Det ger mig massa energi och glädje.

/Sara Ananda

20 thoughts on “Ett år – och kort för veckan

  1. Å, tack vad jag behövde detta. Vi hade inbrott i veckan, de stal vår bil,från garaget, bröt sig in i ladugården och försökte ta sig in i huset. Vi fick tillbaka bilen, men måste programmera om nyckeln. Har varit så otrygg, sover dåligt, kollar om bilen är kvar. Varit så hatisk. Nu ska jag förlåta. Så jag kan gå vidare.

    1. Men åh, vilken jobbig tid du haft – jag hoppas att du också förlåter dig själv för att du reagerar helt mänskligt i detta. Och jag hoppas också du kan gå vidare, och släppa alla negativa känslor. Stor kram till dig <3

  2. Väntar varje helg på dina kort för dem driver mig framåt vilket jag behöver nu. Hoppas verkligen att din bältros snart släpper ? varm kram till dig från mig ?

  3. Jag har hjälpt mitt ex med att klara en jobbsituation. Jag har lyssnat på allt och stöttat och peppat. Han har sagt att han är tacksam och att han älskar mig. Igår valde han att köpa rosor till kvinnan som han vill lämna för min skull. Känns otroligt surt att hon fick rosorna när det var jag som borde fått dem. Men försöker att inte fastna i ilska och att känna mig sårad. Men när är det min tur att vara nummer ett?

  4. Så bra men så svårt att leva upp till. Låter så enkelt men jag har mkt att jobba med mej själv. Blir lätt irriterad på andra som inte är ärliga mot mej. Jag kan inte förlåta deras onda beteende.
    Hur ska jag göra. Blir så ledsen o sårad.
    Tack för fina kort ??
    Kram

    1. Jag vet – det är svårt. Men försök att tänka att alla dom negativa känslorna enbart skadar dig själv. Inte den andra personen. Bara dig. Är han eller hon värd all den energin? Oftast inte. Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *