Att få och ge tillbaka – och kort för veckan

Hej på er 🙂
Hoppas att ni mår fint och att ni haft en fin vecka. Jag är glad att snön har regnat bort, snart kan jag cykla igen. Inte klokt vad det har varit halt ute, isbana överallt… Bara drygt en månad kvar på vintern om vi har tur, och tur är väl något vi alla förtjänar lite av efter en lång mörk tid, tycker ni inte?

Idag vill jag lyfta något som jag tänkt en hel del på – och även skrivit om förut. Det skrivs en del om det i fb-grupper och det är för eller emot. Det är det här med att ta betalt, och när man tar betalt osv.

Jag har märkt och noterat att många bekanta svarar på inlägg i sociala medier, med en massa kommentarer om att wow, jag vill boka, det verkar så himla spännande osv. Och jag svarar att åh – vad kul, välkommen att höra av dig. Och sen tyst. Som en väldigt intuitiv person känner jag ofta någon förväntan om att jag ska höra av mig och bara: kom, jag bjuder på hypnos, eller healing osv.

Som att bara för att vi känner varandra lite så ska mitt jobb vara gratis eller iallafall halva priset. Jag har gjort så förut, kanske för att jag tycker det är pinsamt att ta betalt av personer jag känner – men jag har med åren insett att på det viset kan man inte sköta ett företag. Jag kan ju inte låta bekanta komma gratis, och sen inte ha pengar till de utgifter som företaget har.

Sen är det ju så – att jag ibland direkt säger att jag vill ge det eller det till någon person. Det gör jag när jag känner att det finns ett utbyte, ett byte av energier som inte handlar om pengar. Då är det en helt annan sak.

Om jag har en kompis som är frisör så går jag ju inte till hen och klipper mig och förväntar mig feta rabatter bara för att vi känner varandra. Jag borde gå och klippa mig hos min kompis för att stötta och bidra till kompisens framgång. Och självklart betala för mig. Förstår ni hur jag tänker?
När vi får något av någon, så behöver vi ge tillbaka i någon form – för att det ska bli en balans i energierna. När vi utgår eller förväntar oss att få gratis – så ger vi inte tillbaka med hjärtat och det blir en obalans.

Jag vill verkligen inte att någon ska se mig som en som bara tänker på att ta betalt – jag ger hundra till alla mina klienter, och alltid lite mer. Men jag kan inte ge av mig själv och min tid utan att ta betalt – det går inte. Och jag önskar att vi alla tänker på det, att när vi bokar en tid hos en vän, bekant eller så – utgå från att betala fullt pris. Se det som att du bidrar och hjälper – och att det är något som är himla fint att göra. Förvänta inget gratis, var medveten om att varenda liten småföretagare kämpar.

Vill du inte, eller inte har råd att boka något så finns det massor med saker du kan göra för att stötta din vän eller bekant. Saker som kan göra mirakel för ett litet företag, och som kostar dig noll kronor.

Allt vi ger från hjärtat kommer tillbaka till oss i någon form. Kanske inte från det håll vi trodde, men det kommer alltid. När jag ger exempelvis en regression till någon, utan att ta betalt – så gör jag det för att jag blir guidad att göra det och för att jag i hjärtat vill. Aldrig för att jag känner att det förväntas (inte nu längre). Och jag vet – det kommer tillbaka till mig i någon form. Hur – ingen aning. Men det kommer. Ger jag kärlek, får jag kärlek.

Som veckans kort – dom lägger jag till er för att jag verkligen vill – och jag tror att ni också känner att det är så. Och här kommer dom, fina kort idag:

Stjärnan: Älskar det här kortet! Det berättar om en ny tid, med nya planer och nytt hopp. Du kan ha gått igenom en lång tid av osäkerhet och ändrade planer och det har tagit på dina krafter. De mindre stjärnorna på kortet symboliserar all den hjälp och stöd som finns för dig, om du väljer att se dem och sträcka ut din hand. Det finns oändligt med support för dig – både i denna världen och i andra.
Om du vågar och vill så är det en bra tid för dig att skina – du har talanger som du kan plocka fram och damma av och de kan vara till stor hjälp för dig när du nu rör dig framåt igen efter en tid av stillastående. Stjärnan leder dig på rätt väg – så lita på den, och lita på ditt hjärta.

Måttfullhet: Även detta kort visar på att du gått igenom en tid som kan ha känts mörk och ensam. Nu är du på slutet av den vägen och du kan känna stolthet över att ha orkat och vågat fortsätta framåt. På kortet går solen upp, och det gör den för dig nu. Du kan behöva fundera noga över ditt liv – precis som ängeln häller “livet” fram och tillbaka i guldbägare – kan du behöva väga beslut för och emot. Det kan vara dags att ta beslut över viktiga saker i livet. För en del av er är detta kort också en liten varning om att det är dags att sluta elda ljuset i båda ändar. Måttfullhet – det är dags att bromsa lite och ge dig själv det som du alltid ger till andra.

Narren: Även det sista kortet berättar om ett nytt kretslopp, en ny tid. Narren vill vara noga med att säga att du behöver göra dig fri från rädslor och oro som kan väckas när en ny väg ska påbörjas. Du kanske står på tröskeln till något nytt, men tvekar. Även om du vill det nya, så är det gamla tryggt och vant. Minns att förändringar som inte känns inte är någon förändring alls. Vi kan inte förvänta oss mirakel om vi bara sitter och väntar på dem. Vi behöver skapa förutsättningar och vi behöver skapa en energi där mirakel kan ske.
Förändring är på gång – du kanske känner det i hela kroppen. Det kan för några av er handla om att starta förändringen med ett beslut – då behöver du hitta ditt mod och göra valet med hjärtat.
Det är dags att kliva ut i livet igen – vi har nog alla haft en mer eller mindre lång period av isolering. Snart öppnas dörrarna och vi kan återta våra liv. Tills dess behöver vi förbereda oss, packa våra knyten med mod, kärlek och respekt. Vara beredda på nya vägar, förseningar och äventyr.
Rädslan och osäkerheten lämnar vi kvar, när vi tar steget in i det nya.

Åh – vilka fina kort, och så fulla av hopp.
Jag blev alldeles varm i hjärtat när jag tolkade korten idag. Jag hoppas verkligen att ni kunde hitta hopp och kanske lite ny energi i veckans läggning.

Jag önskar er en riktigt fin vecka – full av tillförsikt och förväntan. Jag vill också tacka för att ni läser mina texter varje söndag – det betyder väldigt mycket för mig.
Ni får mer än gärna gilla mig i sociala medier också, och skriva upp er för mitt nyhetsbrev som kommer ibland (inget bombande, lovar) Ni hittar alla länkar och det mesta om mig på min hemsida. Välkomna att kika in.

Kram på er
/Sara Ananda

18 thoughts on “Att få och ge tillbaka – och kort för veckan

  1. Du beskrev detta med att ge och ta betalt på ett så bra, fint sätt!
    Tack för att jag fick ta del av veckans kort!

  2. Tack för fina budskap?
    Och jag håller med dej till 100% ang.betalning.
    Jag har inget företag ,men är medial sedan jag var liten & mina föräldrar som var&är detsamma har alltid uppmuntrat mej,som vi uppmuntrat våranyngsta dotter,som är en kopia av mej på många sätt.
    Men många “förväntar”sej att “vi frågar Carro” hon kan nog hjälpa oss.
    Många ggr gör jag det.
    Men jag har lärt mej av sjukdom att säga stopp,”Nä jag harfaktisgt varken tid eller ork”
    En del förstår ,men en del gör det deffinitivit inte.
    Lika då jag för ett par år sedan började med Healing ,jag fick rådet av ett känt medium att välja valde ut några nära vänner att öva på.
    Sagt & gjort ,det både gav dom effekt & mej energi.
    Men så kom en bekant jag sällan träffar & säger :
    -“jag har hört att du ger healing,kan du pröva på mej också för M fick så bra resultat”
    Jag funderade & borde sagt nej,men jag ville ju också öva ,så jag sa Ja.
    Nackdelen ,att den gången,så gav de henne massor av effekter på positivt sätt,men jag blev urlakad.
    Så där lärde jag mej,att lyssna på mej själv.

    Ha en fin söndag

    1. Kloka tankar – precis så har det varit för mig också. Kanske att man måste gå i fällan för att känna igen den sen. Vi har lärt oss, och vi har gjort läxan. Kram på dig <3

  3. Fina kort ??✨ Ser så fram emot att läsa dina kort för veckan, och väldigt ofta kan jag relatera till dem. Tacksam att du gör detta ☺️
    Självklart måste man ta betalt för sin verksamhet, hur ska man annars kunna leva?
    Önskar en fin vecka! ?

    1. Precis – men det är svårt när det kommer till personer man känner. Men jag tränar på det och det går bättre 🙂
      Tack för att du läser här varje söndag – jag uppskattar det mycket <3
      Kram!

  4. Tack för att du tar dig tid och läser dessa kort vecka efter vecka.
    Du ska veta att jag ser fram emot denna intressanta läsning och att jag är så tacksam över att få ta del av detta??

  5. Tack snälla för denna veckans läggning <3
    Förändringen knackar på – Ja!
    Det är dags att ge till mig själv vad jag ger till andra – Ja, Förståelse och förlåtelse <3
    Dags att sluta elda på ljuset från båda ändar – tusen tack för den, mitt i prick. Med liten skamkänsla men med ödmjukhet tar jag emot och insikt väcks.
    Bra tid för mig att skina – Tusen tack för den. Ja, jag känner verkligen att det är min tid att skina och precis nu (i skrivande stund) kom solen och lyser rakt in genom köksfönstret på mig – det är verkligen min tid att skina <3

    Jag är tillhör den där gruppen av småföretagare som kämpar och kämpar med att få ihop till min lön och alla utgifter – inte lätt men som du, älskar jag mitt jobb och av hela mitt hjärta önskar jag att jag detta året 2021 kan bli ett år som jag kan börja att ta ut lön. Jag kan inte ge gratis längre, jag behöver ta betalt för min tid och det utifrån respekt till mig och min kunskap – den är värdefull och unik <3

    Varmaste kramen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *