Min egen plats

Jag älskar mitt rum, som jag har hemma. Eller – anderummet som familjen kallar det. Därinne kan jag frossa i kristaller, kort, buddhafigurer och andra fina saker som jag vill ha runt mig men som inte får ligga och skräpa i resten av hemmet.

Har ni någon egen plats?

Jag mediterar här inne. Jag grejar med mina kort och lägger ut kristallnät. Jag sitter därinne och känner doften från rökelse och jag känner lugnet där. Fast just nu är det lite för stökigt. Jag måste ta tag i det – för när det blir rörigt och stökigt – då blir mitt inre likadant.

I helgen ska jag åka en sväng till Ikea och köpa en hylla så jag får lite bättre ordning på pärmar, böcker, kort och kristaller. Jag måste få bättre ordning på mina bokföringspapper och mina andra papper – det är SÅ tråkigt att städa och organisera – men jag vet ju att det kommer att kännas fantastiskt efteråt <3

Jag är också glad över att jag får bokningar, att människor hör av sig och vill boka tid för regression. Det har varit en utmaning för mig sen jag startade mitt lilla företag – att göra reklam, ta betalt osv… Det är så svårt att sätta en prislapp på sig själv. Men jag måste ju – det vet jag. Jag är förmodligen den sämsta företagaren i världshistorien…

Då och då blir det heta diskussioner i forum och i FB-grupper kring just detta. Att medium tar betalt. En del anser att det är en gåva man fått och då ska man ge den till alla som vill ha – utan att förvänta sig något tillbaka. Andra inser att ett medium självklart ska ta betalt för sin tid. Jag tycker det där är svårt. Jag ger gärna till andra, gratis och utan att förvänta mig något tillbaka. Men det gör jag när jag känner att det är det rätta att göra. Jag tar inte betalt för en regression om klienten inte hamnar i hypnos och upplever ett tidigare liv.

Men jag måste ta betalt för det mesta. För att kunna betala moms, skatt och lokalkostnad. När dessa är betalda är det inte så mycket pengar kvar.

Pengar är energi, och det sätt vi i den här tiden använder för att göra rätt för oss. Förr kunde det vara en höna, eller ved eller vad som – idag är det pengar. När människor får saker gratis värdesätts de inte på samma sätt som om man faktiskt betalar för dem. När det finns en balans mellan att ge och att få – då är det som bäst. Och – ingen människa går ju till en massör eller psykolog och menar att personen borde erbjuda sina tjänster gratis av sitt goda hjärta? Varför i all världen ska en regressionsterapeut göra det? Eller en healer eller ett medium? Självklart ska vi alla bidra till balansen i universum – en sak är att göra rätt för oss. Att ge lika mycket som vi får.

I helgen ska jag ge mig själv ett nystädat anderum, där alla saker har sin plats. Vad ger du dig själv i helgen?

2 thoughts on “Min egen plats

  1. Det är klart att man måste kunna ta betalt, annars skulle ingen kunna ha det som yrke. Jag har gått Reiki 1 och håller på med steg 2 nu, tänker att jag ska använda min tid fram till pensionen ( 13 år kvar ) med att gå kurser inom andlighet och medialitet, det är ju så otroligt roligt och utvecklande, sen när jag går i pension har jag en underbar fritidssysselsättning som även inbringar en extrainkomst. Reikin är det bästa som kommit i min väg och har öppnat upp för så mycket mer, det hela började med att jag gick och fick healing för diverse besvär och nu känner jag mig som ett medicinskt under, jag har blivit fri från alla symtom av fibromyalgi, AS, utmattningssyndrom och artros ❤️

    1. Jag älskar reiki – och du har samma tanke som jag – jag går alla utbildningar jag kan och har råd med – så jag har massor att falla tillbaka på när jag går i pension – och så har jag kul på vägen 🙂 Lycka till – du kommer förmodligen att ta dig ända till mastern skulle jag tro 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *