The end of the world – och kort för veckan

Det känns verkligen som en katastroffilm, allt som händer nu. Paniken, tomma hyllor på Ica, tomma bussar…

Jag har avbokat en väldigt efterlängtad resa till Grekland i maj, och jag har bokat av alla mina klienter som var bokade. När det är så här så kommer jag att göra allt jag kan för att inte bli smittad, eller bidra till att sprida smitta till andra. Vi behöver verkligen hjälpas åt. Och fb-grupperna fylls av erbjudanden som påstår att hen kan med pendel skicka anti-virus så du inte kommer att bli smittad, eller tar betalt för healing i syfte att ”bota” Corona. Vad är det för fel på folk?

Man kan köpa toalettpapper på Tradera, folk bunkrar Ipren så att människor som verkligen behöver inte kan få tag på en enda tablett? Internet svämmar över av domedagstankar och ”kanaliseringar” som talar om att det här är vårt straff. En känd andlig person säger att det här är en del av uppstigningen och nu kan vi välja om vi ska bli sjuka eller inte – alltså, om vi är en del av uppstigningen eller inte. Vadfan alltså…

Jag blir så illa berörd, och jag blir så arg – för att detta är något som vi inte kan kontrollera, och vi kan heller inte veta varför det är som det är.

Det enda jag faktiskt har reagerat över är Sylvia Brownes spådom från 2008. Den florerar på nätet också, en del säger att detta kommer från Dean Koontz, men det är ett missförstånd. Detta finns i en bok av Sylvia Browne, som heter End of Days, från 2008. Ändå rätt intressant, visst?

Hur tänker ni? Är ni rädda? Jag kommer att jobba hemma så mycket jag kan, både i mitt andliga och mitt vanliga jobb. Undvika det som går att undvika – och försöka hålla mig lugn. Be om hjälp av änglar (även om jag tror de jobbar övertid för vår skull just nu).

Så – veckans kort:

Rättvisa (omvänd): Det här kortet omvänt visar på orättvisa – och det kan vi ju alla hålla med om att så känns det just nu. Universum styrs av lagar som inte bryr sig om våra, eller vår känsla för ordning. För oss personligt så står det här kortet för allt som går emot oss – och kommer fortsätta att göra det så länge vi kämpar mot vårt sanna jag. Sitt lugnt i båten, var sann mot dig själv så kommer vågskålarna åter igen att väga till din fördel.

Världen: Ja, världen, stackars vår värld just nu… Se på kortet – och se kransen som äggformad. Det står för nystart, nytt liv – och när vi kommer ur den här tiden så blir allt nytt. Det kosmiska ägget – innefattar alla förhoppningar och möjligheter i något nytt som ligger framför oss.
För oss personligt så handlar det här kortet också om pånyttfödelse i någon form. Något tar slut – något nytt börjar. Och det är nu det är dags att bestämma dig för vad du ska ta med dig. Lämna rädslor och skuld bakom dig, ta bara med dig det som gör dig gott. Packa lätt, lämna det tunga. Du är redo för det nu.

Eremiten (omvänd): Det här kortet kommer nästan aldrig upp för mig, så det ska vi titta närmre på. Och idag har detta kort något otroligt viktigt att förmedla så läs noga..
Det här kortet omvänt uppmanar dig till försiktighet. Du kanske ignorerar viktiga budskap nu, från den yttre världen, din kropp eller din magkänsla? Du behöver få tid för dig själv, och du behöver se över din aktivitetsnivå – lyssnar du på den som ger dig råd att ta det lugnt och dra dig undan lite? Du kan känna en känsla av ilska och orätt i den situation som är – och nu är det verkligen dags att ta emot andras klokhet och hjälp.
Oavsett hur mörkt det är just nu, så väntar en förändring runt hörnet. Ge inte upp, fortsätt. Gör det du kan och behöver göra – hur små saker det än kan tyckas vara. Allt betyder något. Vi är i detta tillsammans och vi behöver hålla ihop.

Ja, mina vänner – korten idag speglar som vanligt mina känslor och det som jag behöver tänka och fokusera på just nu.

Om vi tar med varandra i våra böner, om vi tänker att vi alla är i detta tillsammans och vi hör ihop – då kanske vi kan sprida annat än rädsla och egoism.

Stor kram till alla – ta hand om er <3 Dela gärna era tankar i en kommentar – det känns mindre ensamt och läskigt när vi är många <3

6 thoughts on “The end of the world – och kort för veckan

  1. Tack fina du! Dina förnuftiga tankar i kombination med korten bekräftade det jag själv tänker i dessa tider. Vi har bara varandra så nu måste vi, mer än någonsin, hjälpas åt!
    Alltid kärlek <3

    1. Precis – vi kan inte göra annat än att hålla ihop och hjälpa varandra. Inte köpa allt toapapper eller alla askar Ipren till oss själva bara för att vi kan <3 Alltid kärlek <3

  2. Tack känner ändå en förtröstan i dina budskap,att vi tar ansvar och tar det lugnt. Att vi kommer tillbaka till oss själva o ser vad som är viktigt i livet,familj o kärlek 💜💚💛

    1. Ja – jag kan känna så också. En påtvingad paus i vårt stressiga liv. Kanske vi lär oss något av detta, jag vill tro att det finns något positivt bakom kröken. Eller – vi behöver tro att det är så <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *