I packlådor och kaos – och kort för veckan

Hej på er! Här sitter jag i mitt kaos, flyttkartonger precis överallt – och försöker få lite struktur. Det är svårt – jag ser så fram mot att få flytten avklarad och få ordning igen. Jag är ju ingen person som gillar förändringar egentligen – bäst är det när allt är som vanligt. När det är vardag och man vet hur dagen kommer att se ut.

Jag har varit sjuk i veckan, är fortfarande lite hängig men mycket bättre. Jag laddar nu för att börja packa ihop badrummet, sortera och kasta – jag tror att jag har en hel del som inte passar någon annanstans än på Återbruket. Gamla ögonskuggor från 90-talet (det är ju så snygg färg…) osv. Nu ska det rensas. Igår tog jag köket, och jag ÄLSKAR bunten med packpapper som flyttfirman körde hit. Det är första gången jag packar glas och porslin på riktigt och inte i tidningspapper och lakan 😉

Och – överkurs – jag körde alla finglas i diskmaskinen innan jag slog in dem i papper – så när vi kommer på plats är det bara att ställa in dem. Finglas har ju en tendens att bli sunkiga när de bara står.

Vivi – som driver den här bloggportalen och en massa annat skrev ett så bra inlägg på Facebook i går. Gå gärna in och läs – det handlade om den här eviga frågan om facebook-medium som tar betalt en tia per fråga, eller som tar betalt via valfri swish-gåva. Svarta pengar i de allra flesta fall. Jag ska skriva ett inlägg om detta kanske – när det lugnat ner sig, för det här är verkligen en fråga som engagerar mig. Hur tänker ni? Tycker ni det är ok att betala en tia eller en mindre summa pengar för andlig hjälp på Facebook – utan att veta vad personen kan, eller om hen har utbildning? Tycker ni det är viktigt om det är svarta eller vita pengar ni betalar?

Jag betalar skatt och moms på allt jag säljer och erbjuder. Det betyder att på en reikibehandling som kostar 600 kr hos mig så går ca hälften bort i skatt och moms. Sen har jag lokalkostnader, kostnader för telefon/hemsida osv. Om jag har tur blir det lite kvar som jag kanske kan ta ut som ”lön” När man tar 25 kr för ett änglakort – så förstår ju nästan vem som helst att det är orimligt att tänka att personen skattar och betalar moms som man ska för att vara ärlig och följa lagar och regler. Dessa swish-medium förstör branschen för alla oss som gör rätt för oss. Snälla – tänk på det, och ställ frågan om ni är osäkra. Fråga om personen tar svart eller vitt betalt. För en ärlig bransch är väl ändå viktigare än snabba och billiga svar från ett ibland tveksamt medium? Skriv gärna en kommentar och säg vad just du tycker om detta.

Veckans kort då – de är fantastiska! Jag satt en stund och mediterade och när jag precis skulle lägga korten så tänkte jag att det nog blir en paus efter den här söndagen, tills jag kommit i ordning. Och då – då passade korten på att glänsa mer än vanligt. Det här är korten för veckan som kommer:

Månen, stjärnan och solen – och alla rättvända, det har aldrig hänt förut. Himlen och universum, i en läggning – det här kan inte bli annat än magiskt.

Månen: En period av ökad mottaglighet – du kan känna dig mer kreativ och fantasirik än vanligt. Dina drömmar kan vara livliga och spännande just nu – och dessa drömmar kan stanna kvar hos dig under dagen och få dig att känna dig lite frånvarande. Kanske dagdrömmer du mer än vanligt? Kortet vill påminna dig om att vara nära personer som du tycker om. Månen styr över en förändring som stäcker sig över en månad – det kan handla om att resa eller att byta bostad. Du kommer att behöva mer vila nu, så lyssna på vad din kropp behöver. En förändring är på väg – och du kommer att behöva din energi!

Stjärnan: Nytt hopp! Du kanske har haft planer som förändrats på vägen? Nu börjar saker och ting ta form. Ditt liv är mer i harmoni än vad du kanske anar. Förändringen som du står inför börjar visa sig nu – dörrar öppnas och visar nya vägar och horisonter. Stjärnan visar att du kan nå framgång när det gäller din fråga – var lugn och ha tillit. Stjärnan visar vägen och hjälper dig att navigera på din nya väg.

Solen: Du lämnar mörker och tvivel bakom dig nu, när du kliver in på din nya väg och omfamnar förändringen! Du behöver nu ta beslut, ta kliv och ta initiativet – det är dags att börja gå mot målet.
Tveka inte att be om hjälp från andra som har kunskapen du kanske saknar.
Det här kortet vill också påminna dig om att vara öppen i sinnet, som ett barn. Öppna dig för förändringen, var nyfiken och känn tillit. Barnet på bilden sträcker ut sina armar – som för att omfamna livet och glädjen. Ha den bilden med dig – och minns att du får mer tillbaka när dina armar är utsträckta mot världen än när de är korsade över bröstet.

Vilka fina kort! Jag förstår ju att de handlar om flytt och förändringar för mig del. För dig säkert om något annat.

Nu måste jag ta tag i det här kaoset – och jag packar ner resten av mitt liv. Det betyder att det blir en paus i korten och söndagsinläggen – kanske ett par veckor tills jag har fått lite ordning igen.

Jag finns ju på Facebook och Instagram under tiden – så följ mig gärna där.

Tack för att du läser, och tack för att du kommenterar – det betyder så mycket för mig att ha en dialog med dig som läsare.

Kram på er <3

21 thoughts on “I packlådor och kaos – och kort för veckan

 1. Tusen tack för veckan!! Står precis i en lyxsituation, stanna kvar på mitt nuvarande jobb eller gå ner i lön och byta? För 2 månader sedan höll jag på att bli avskedad…men detta är magiskt Tack

 2. Jag, liksom du är mitt i flyttkaos. Har också lite svårt med förändring men längtar efter att landa. Jag har en Reikimottagning och i denna ”branschen” verkar det va lite förbjudet att ta betalt. Jag tar betalt.
  I min värld blir det bara ”flummigt” om man inte gör det…
  Lycka till med flytten 🤗

  1. Då vet du precis vad jag menar – jag tar skäligt betalt för både medial vägledning, reiki och hypnos – det har varit en resa för mig, att känna att det är ok att ta betalt. Men jag blir bättre och bättre. Och du har rätt – i vår bransch ska man ge gratis till alla av sitt goda hjärta. Dumheter – vi är duktiga, utbildade och ger nog mer än de flesta även om vi för det mesta tar betalt. Lycka till med flytt – för både dig och mig – kram!

 3. Det stämmer bra 14 kunde inte hålla masken. Så nu lär det bli åka av in sidan. Så åt rätt håll så är nog min förtjänst. 😂 coolt med deta ämnet.

  1. Hej!
   Visst är det svårt att ta betalt för något man känner är normalt, att ge. Men som alla andra har vi något att lära oss i livet och det kan just vara att sätta en prislapp på den egna tiden. Att känna in någons energi och ge tar tid och tid är kärlek och kärlek är pengar i vår värld. Eller ett sätt att utrycka den på. Det är därför mottagande energin äger ekonomin och givande energin står lottlös. Men att vara i balans mellan energierna inom sig skapar styrka.

   Tack för budskapet och lycka till!

 4. Vilka positiva kort;))))) det kom som ett tröst och skänkte ro.

  För min del tror jag att det handlar om min nuvarande situation och en livsförändring fast jag inte kan se det än…
  Ha en fin vecka 😉

 5. Tack det samma! Jag märker saker i ting i osynliga vägen som plockar på min uppmärksamhet. Nu har indeviden fot lång betänketid tid då vart tyst sen mars april förra året.. I bland måste fågeln flyga i väg för att killar ska vakna. Jag fick till mig tidigt att var grönt ljus. Det var tack vare Robert som jag fick lära mig onda /goda energier. Man kan verkligen säga att han kom in i rätt tid. Tryksiga är många mil i mellan. Så nu kommer det vara stark energi ! Osynligt envis är vissa.

  Förändringar är jobbigt eftersom är LSS sort!

 6. Det sant. Fast ragera så mycket så nu bor kvar i här länet kommunen. Är så mycket tänka på. I alla fall om man ska flytta ensam. Men var väl behövligt. Trotts jag var inställd så ragera jag starkt ändå jätte jobbigt var det. Men är hög känslig känner av andra så var process som jag inte hade räknat med. Min bästa vän sörjde mycket av deta. . Så var nog det jag kände av från min granne. Vi laga mat i hopp sågs ofta. Var stöd när jävla värmen kom. Så nu när inte har det så får man vända på dygnet för överhuvet taget orka leva ens! Tur kvällar nätter finns åt åtminstonde ! Går idé över 18 sen vågar inte vara ute. Folk utnyttjar när blir sjuk av värmen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *