LaxTon Ghost, Andreas Österlund, att rensa ut – och kort för veckan

Bättre sent än aldrig – här kommer veckans inlägg. Jag har haft barnbarnet som nattgäst och då blir det inget annat än att leka, läsa böcker och kramas. Älskar när han är här. Den här helgen höll de sig lugna, hans gäng på andra sidan. Men de hjälper honom att känna sig trygg och lugn, här sover han alltid mer än tolv timmar, i morse vaknade han och jag klockan nio 😉

Det har varit en rolig vecka – ni som läst här ett tag vet ju att jag tidigare varit med på spökjakt här i Västerås, tillsammans med LaxTon Ghost. Kolla här om ni missat – det är mitt kontor och huset där jag jobbar som undersöks.

I torsdags arrangerade jag en föreläsning med LaxTon och Andreas Österlund – en helt fantastiskt rolig kväll. Först föreläste Tony och Niclas, och sen hade Andreas en storseans. Han är så himla pricksäker – jag önskar att jag hade hans förmåga att fånga upp namn. Så duktig är han. Det var också spännande att se LaxTons spökjägarutrustning gå igång under seansen. Riktigt rolig kväll – och så är de ju så oerhört trevliga och roliga att hänga med. Hoppas få träffa dem snart igen. Har ni möjlighet att se deras föreläsning nu under den här lilla turnén de kör – ta chansen 🙂

Det börjar dra ihop sig till flytt och jag har ganska svårt att komma igång med packandet. Drömmer att flyttfirman kommer och jag har glömt att packa – ni vet, stressdrömmar… Ska börja i veckan – idag ska jag bara vila, blogga färdigt, laga mat, måla naglarna och kolla på ett avsnitt av Kalifat.

I morgon, den 27 januari är det 75 år sedan Auschwitz befriades. Det är också den dagen som är den offentliga minnesdagen. Under många år har jag ju jobbat med att åka med ungdomar dit – jag har besökt lägren ett tiotal gånger och ska åka dit igen i höst, men med en grupp vuxna. Det är svårt att beskriva känslan jag har för den här platsen – jag dog ju i Birkenau i mitt förra liv, som ung judinna, tillsammans med mina två barn. (se bakåt i bloggen om du vill läsa om mitt förra liv – finns i två inlägg).

I morgon eftermiddag deltar jag i en minnesstund i Domkyrkan, tillsammans med biskopen, judiska föreningen och here4U – bland andra. Jag kommer att hålla ett litet tal – och så blir det ljuständning. Den här dagen är oerhört viktig att minnas – och vi behöver minnas den så att vi också reagerar när vi märker att det börjar om, det händer igen. Vi behöver alla göra vårt för att alla människor ska bemötas med respekt och förståelse. Framför allt i den här branschen – ja, jag ställer högre krav på medium och andliga personer – det kan inte finnas rasism, främlingsfientlighet och hat hos oss. Därför blir jag SÅ oerhört besviken när jag i mitt flöde på Facebook får rasistiska länkar och åsikter – från personer i min andliga sfär på nätet. För mig går dessa två saker inte ihop.

Ibland vill jag bara strunta i allt, flytta till en grekisk ö, ha ett litet hus vid havet, några olivträd och några getter – och leva med väder och vind, sol och regn, årstider, ljus och mörker. Bara följa med, utan att ens veta om vad som händer utanför min lilla värld. Ett tag skulle det vara så himla skönt. Vad drömmer du om – när världen blir för stor, för ond och för jobbig?

Veckans kort då – de kommer här:

Världen (omvänd): Stora arkanans sista kort – kommer först och dessutom omvänt. Det här kortet visar på att förändringens tid inte är över för dig ännu. Du är i slutet av en period, en cykel – och det kan bli en skumpig färd in i det nya. Du kanske känner stress och obehag inför det nya – men du vet att du inte har något val – du behöver ta dig igenom den här tiden. Det kan kännas som att allt bara står still – det händer inget och du kanske känner att du bara står och stampar på en fläck – utan att förmå dig att komma vidare? Du behöver bestämma dig (det handlar om något beslut) innan du kan röra dig igen. Du behöver mod och tillit – och när tiden är mogen kommer du att se din nya väg öppna sig för dig.

Månen (omvänd): Det här kortet bekräftar att du är på tröskeln till något nytt. Det kan handla om byte av arbete eller bostad, eller något annat som handlar om en större förändring i livet. Du kommer att kunna kliva in i det nya med ny energi, som att du vaknar upp efter en riktigt god natts sömn. Du vet vad du behöver och när du är ärlig och sann mot dig själv kommer du att se att det ljusnar – du befinner dig inte längre i ovisshet och mörker – du är på väg mot ljuset och mot ditt hjärtas innersta drömmar!

Rättvisa: Nu – nu när du är på väg ur det gamla in i det nya, då kommer du att hitta förmågan att på ett logiskt sätt se på dina problem och hinder. Du kommer att behöva ett klart sinne och en genomtänkt plan för att gå vidare. Du kan hamna i situationer där du ställer andra till svars, för saker de sagt eller gjort. Det är dags att sortera och göra listor – vad behöver du göra dig av med och vad behöver du spara? Vad tjänar dig och vad tynger ner dig? Du kan behöva släppa gamla delar av ditt liv, som inte längre gör nytta eller berikar ditt liv. Det här kortet handlar om din inre sanning – inte vad andra förväntar sig av dig eller vad du förväntas göra eller säga. Det handlar om DIG, om din livsväg och det är nu du har chansen att verkligen rensa och bara behålla det som gör dig glad, som ger dig lycka och hjälper dig framåt.

Jahaja – jag stressar över en flytt, och så handlar korten för mig om just det. Jag vänjer mig aldrig vid de här korten – de säger alltid en sanning som inte alltid är bekväm och mjuk. De visar vägen med stenhårda pekningar – fast ändå med kärlek och omtanke. Jag är i en period då jag rensar, sorterar och behöver fatta många beslut. Det kommer att bli jättebra – och för att nå dit jag vill behöver jag ta mig igenom den här perioden.

Det blir bra, och jag ska ha tillit till att det blir det. Jag hoppas att du också kan hitta vägledning i korten för veckan.

Om du gillar mig och det jag skriver så får du gärna gilla mig på FB och Insta också – då blir jag glad såklart. Mest glad är jag att du ville läsa det här.

Kram – och ha en fin vecka <3

12 thoughts on “LaxTon Ghost, Andreas Österlund, att rensa ut – och kort för veckan

  1. Ja alla tre korten talade till mig och med tanke på var jag befinner mig i livet kunde jag förstå vad de vill säga, för min del var jag fundersam vad de beslut kan betyda som det nämns, men sen detta med förändring tid förstår jag verkligen för där är jag nu och väntar in det nya men samtidigt är jag nervös och kanske en aning stressad för jag vet inte hur det kommer att blir, stress beror för min del att jag väntar på den och kan inte riktigt se att det händer… Sen detta med mod och tillit är något jag hör ofta, jag tror för mig innebär att jag behöver ha mod och tillit att fortsätta framåt..

    Det finns en bok, jag vet inte om du har hört talas om den men den heter Skönhetens väg.. det handlar om tre kvinnor som fanns på riktigt under andra världskriget, och bokens framsida är en bild på en kvinna framför koncentration lägret exakt där som din bild visar …

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *