Att hajfajva en ande – och kort för veckan

När barnbarnet varit hemma hos oss brukar det se ut så här:

Han ställer alltid katten bredvid Ganesh – så himla gulligt och jag låter katten stå kvar nuförtiden. Precis som att jag på samma sätt lät dinosaurierna och starwarsgubbarna stå kvar i julkrubban när mina barn var små.

Och barnbarnet är verkligen en speciell liten person. Under julledigheten satt jag, dottern och sonen vid köksbordet och fikade. Barnbarnet sprang runt och lekte och så gjorde han något som vi alla tyckte var helt fantastiskt. Minns inte vad det var, men när en tvååring gör något nytt så blir alla vuxna helt till sig. Så vi alla bara: Bra jobbat, gimmefajv!

Vi fick alla tre en gimmefajv i tur och ordning. Sen hände det märkliga. Han vände, gick mot hallen, stannade tvärt och höjde handen i en gimmefajv. Som att det stod en vuxen person där. Som han tittade upp på och som höjde sin hand mot honom. Och så vände han sig om och fortsatte leka som att inget hänt. Som att ge gimmefajv till en för oss osynlig person inte var något speciellt alls. Vi satt och gapade en lång stund.

Nu tänker du kanske: aha – MÅLLGAN! En låtsaskompis. Tro mig, jag har tänkt tanken, men en tvååring kan inte leka på det viset. Han är på tok för liten att leka att han har en kompis i hallen som står där och gör gimmefajv. Jag har också känt att varje gång barnbarnet sover hos oss så är det en annan energi här hemma. Och när han sover så är det andar i sovrummet vilket det aldrig är annars eftersom jag sagt åt de vanliga energierna att hålla sig borta från just det rummet. Men hans andar har inte fått den informationen. Jag tror det är hans ängel, hans guide eller liknande, som följer honom – även hos oss, som vakar över honom. Och det känns så himla fint. Önskar att alla barn hade en ande att gimmefajva med <3

Samtidigt så blir jag lite störd – här sitter jag, hans medium till mormor och kan inte se HANS andar… Hoppas dom närmar sig framöver, så jag får hälsa ordentligt på dem. Och jag hoppas att ingen talar om för honom att spöken inte finns osv – så att han får behålla sin fantastiska förmåga en lång tid. Jag tror att alla föds med förmåga att se andra saker. Så länge vi inte är tillsagda att det inte finns – så är det verkligt. Så att använda ”jag föddes synsk” i sin marknadsföring som medium är lika spännande för mig som att säga att jag föddes som människa. Vi föds alla som andliga varelser, det är livet som lär oss att lägga bort det. Det är vuxenvärlden som i sin rädsla för det okända lär oss att spöken finns inte och det finns inget monster i garderoben. Djur är inte mottagliga för informationen om att vissa saker inte finns – så det är därför de behåller sin intuition hela livet.

I vilket fall – när barnbarnet är här så välkomnar jag också tyst i mitt inre hans entourage. Dom är också välkomna att sova över <3

Veckans kort då – alla tre kort denna vecka kom omvänt – och vi får se vad det kan tänkas betyda för oss idag. Här är dom i sin fulla prakt:

Översteprästen (omvänd): Den kom upp förra veckan också så något i det här kortet är extra viktigt, så pass så att vi får det även idag. Förra veckan rättvänt – nu tvärtom. Någon i din närhet kan få dig att tvivla på dig själv. Det kan vara så att du just nu är i en period där du ifrågasätter relationer, värderingar och vanor. Det här är en förvirrande tid och du kan ha svårt att fokusera framåt. Det är en tid för nystart – och det är dags att lägga bort vanor och gamla värderingar som inte längre tjänar ditt högsta bästa jag. Det här kortet vill hjälpa dig – och känn att denna tid är nödvändig för dig – för den kommer att hjälpa dig i din utveckling. Det är en del i ditt sökande efter din sanna väg – och en del i din utveckling och andliga lärdom.

De älskande (omvänd): Ja – det här kortet fortsätter på samma tema. Detta kort visar på att du står inför någon form av beslut – som kan röra en relation eller yrkesval (eller något annat). Detta kort vill att du verkligen ska göra val utifrån din känsla och du kan just nu känna att du pendlar mellan hjärta och hjärna när det gäller den här personen eller situationen. Du ska inte ta förhastade beslut, vänta in rätt ögonblick och följ din känsla om när det ögonblicket kommer. För någon eller några av er så kan du nu upptäcka att du tidigare följt en väg som valts av förnuftet – och funnit att den känns tom och öde. Lita på ditt hjärta och du kommer att hitta din rätta väg igen.

Tornet (omvänt): Det här kortet berättar alltid om förändring av någon sort. När tornet kommer upp omvänt så kan det visa på att den här förändringen redan börjat, du har kanske anat och känt att den är på gång. Det kan vara dina egna beslut som startat raset. När kortet kommer omvänt så är förändringen oftast lite lättare att hantera.
Det här kortet visar oss att vi människor ofta bygger upp murar för oss själva, utan att göra det i samverkan med andra. Det betyder att det ibland behövs ett rejält ras för att vi ska hitta varandra igen. Se till att du bygger upp ditt torn och dina murar igen – tillsammans med andra, så att du inte ännu en gång upptäcker att du byggt in dig i ett hörn. Var sann mot dig själv och ditt hjärta så kommer du att kunna bygga din sanna väg.

Oj – ja – vi har lite att jobba med framöver känner jag. Förändringen jag själv står inför är en flytt. Och den känns så stressande (avskyr att rensa och packa) och jag gillar inte förändringar alls. Men – den här nya lägenheten känns så hemma fast jag bara varit där en enda gång. När vi var på visningen så kände jag direkt att här kommer jag att bo. Vi var inte först i kön så jag hade egentligen inga förhoppningar om att det skulle bli så – men när alla före oss tackade nej så blev lägenheten vår! Jag har nog aldrig känt så starkt för ett framtida hem. Jag ser mig själv där, jag ser exakt hur det kommer att se ut och hur jag lever där. Det är meningen och jag ska omfamna förändringarna.

För det är ju så – förändringar som inte känns är ingen förändring.

Hoppas ni får en fin vecka – och om ni gillar mig och det jag skriver så får ni såklart gärna gilla mig på Facebook och på Instagram. Ni hittar det mesta om mig på min hemsida – så titta gärna in där, där har ni också länkar till mina sociala medier. Tack för att du läste ända hit <3

14 thoughts on “Att hajfajva en ande – och kort för veckan

 1. Barn är så fantastiska!!!

  Ja barn brukar se andar, änglar osv så ditt barnbarn såg säkert någon och mycket möjligt att det var hans guide eller skyddsängel, så fint;))))
  Som liten hade jag låtsas kompisar, dels för att jag var ensam barn men för jag trodde verkligen på att det fanns människor där med mig.

  Ja korten pratar mycket om beslut och förändring;)
  Ha en fin vecka ❤

  1. Önskar ibland att jag hade fått behålla alla förmågor som man hade som barn – tänk vad världen skulle se annorlunda ut om vi alla fick vara lite mer som dom <3 Ha en fin vecka du med!

 2. Tack. Jag har bjudit på ett hus det känns helt rätt. Ja jag möblera redan…
  Så tack för att jag hittade till dig.

  1. Åh – vad spännande. Visst är det en märklig känsla när man liksom ser sig själv bo på en helt ny plats. När det känns så där perfekt. Lycka till med ditt husköp <3

 3. Stort tack för dina budskap, jag tror att du känner mig för dina budskap talade direkt om min situation och det var så skönt. Kände att jag blev bekräftad i min strävan efter att få må bättre.
  För övrigt hade jag tre ”låtsaskompisar” som hette Polly, Smixe och Kristina. Vi lekte på köksgolvet och jag pratade mycket med dem,tack och lov så hindrade inte min mamma mig. ❤❤❤

  1. Så fint tycker jag, när barn får ha sina låtsaskompisar i fred – oavsett om det är låtsas eller något från en annan värld <3
   Och jag hoppas att din väg blir rak och ljus – skickar lite änglar till dig på vägen. Kram <3

 4. Så fint du skrivit om barnbarnet♥️ och en så underbar relation ni har. Tack för budskapet.. Förändringens vindar blåser starka just nu.Rack fina Sara!🙏♥️Försöker fokusera på nuet.

 5. Tack
  Dax för rensning, planering, avslut.
  Nya jag med egen tid, vad vill jag resa.
  Hinder är till för att lösas.
  Ekonomin ska blo bra nu.
  *ler*

 6. Ja. Hu, vad det gungar. Hudlöst och bottenlöst. Låter mig falla. Och vet att jag kommer landa med att nsikter och eventuella skrubbsår.

  Fint om barnbarnet. Känner igen mitt barn i berättelsen.

  Tack S. <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *