Andlighetens McDonalds och kort för veckan

Jag behövde verkligen den här ledigheten, vad skönt det har varit. Samtidigt så är det fantastiskt att starta ett nytt år, nya klienter, nya tankar och nya utmaningar. Jag är så glad för vår mottagning och både jag och mina klienter känner ett sådant lugn där. Som att rummet liksom är marinerat av goda energier, där man kan dra av sig vardagsstressen och bara vara sig själv.

Jag har haft en hel del klienter – och jag är också väldigt glad över att jag nu fått mitt hypnos-cert, så jag på allvar kan börja jobba med hypnosen, förutom tidigare liv som jag ju gjort länge nu.

Jaha – så vad har hänt sen sist? Jag har vilat, sovit, läst, kollat på Harry Potterfilmer, hängt med familj och bara gjort sådant som jag vill och orkar. Jag har försökt att hålla mig borta från idiotiska åsikter på internet men ibland kan jag bara inte låta bli att kommentera. Bland annat uppkom en diskussion i en FB-grupp, kring det här med att medium inte borde ta betalt för att de har en gåva och om vi tar betalt så förlorar vi våra förmågor som straff. Den här diskussionen kommer då och då, precis som diskussionen om mediala utbildningar. Att man får sin gåva från andevärlden och inte alls behöver utbilda sig. Jag blir lite sorgsen över folks okunskap. Och jag blir förbannad när vi som arbetar och sliter med företag måste försvara oss för att vi tar betalt för vår tid (som alla andra) Jag ser det så här: Jag har lagt oerhört mycket pengar på utbildningar, för att jag tycker det är roligt, viktigt och för att jag vill kunna ge mina klienter det allra bästa. Jag är stolt över mina utbildningar och de visar mina klienter att jag tar mitt arbete på allvar. Jag tar betalt för min tid, som alla andra företagare. Sen ger jag bort av mig själv också, ibland tar jag inte betalt, när jag blir guidad så. Jag lägger kort och tolkar för den som vill läsa, jag hjälper till så gott jag kan. Som de flesta faktiskt gör.

Om jag ska gå på massage så väljer jag en massör som har utbildat sig. Eller en frisör. Eller en läkare. Jag ber inte om att få något gratis, utan betalar vad det kostar. Jag skulle hellre välja ett medium/healer som kan visa vilken utbildning hen har ( mycket för att jag då ofta kan avgöra vilken typ av medium hen är). Jag, som har blivit utbildad av Vendela Cederholm, Lottie Wahlin och Birkan Tore – kan med den informationen kanske ge mina klienter en bild av vilken typ av medium just jag är.

Sen vet jag att det finns SÅ många superduktiga som aldrig gått en kurs i hela sitt liv. Jag säger inte att utbildning är allt, absolut inte. Det jag vill säga är egentligen att den här branschen nog är den enda där det verkar vara en allmän och accepterad syn att man pga sina gåvor och sitt goda hjärta inte borde ta betalt för att alla har rätt att få del av mediala tjänster till en mycket låg kostnad eller helst gratis.

Vad tänker ni kring det här? Jag vill gärna höra vad ni tycker. Varför ska andlig vägledning och healing vara gratis att ta emot? Jag har märkt att många ber om gratis hjälp i flera grupper, ofta. Man vill ha ”bra” svar som kan skapa en känsla av att allt ordnar sig för att någon andlig sagt det. Han kommer att höra av sig, jag får det där jobbet, det ordnar sig med ekonomin osv. Det är inte lika många som är beredda att verkligen ta till sig andlig vägledning, och se på sig själva. Se på sig själva och göra de förändringar som behövs för att nå dit man vill. Gratis är gott, och lätt att förkasta. Ber jag om ett svar från en pendel i en gratistråd så får jag kanske inte det svar jag vill ha. Då kan jag bara förkasta det och fråga i en annan tråd.

Om jag däremot verkligen vill ha en förändring i mitt liv, och är beredd att jobba för den, så kan jag boka en tid för andlig vägledning. En stund som är bara min, där jag kan bolla mina tankar och kanske få svar på mina frågor.

Frågan är kanske vad man är ute efter. Jag känner mig lite trött på att andlighet ska konsumeras som snabbmat. Det ska vara billigt, mättar en liten stund men lämnar ofta bara en tom känsla i magen. Ibland känns det som att FB med alla sina andliga grupper kan jämföras med McDonalds. Ett andlighetens snabbmatställe, beställ vad du vill, betala lite, konsumera snabbt. För att nästa dag vara hungrig igen och beställa en annan burgare. Utan att reflektera vad vi fyller vår kropp med. Bara det är billigt eller gratis så tar vi emot. Men hjälper det oss i vår egen andliga utveckling? Hoppas ni förstår hur jag tänker <3

Här kommer iallafall korten för veckan – som vanligt HELT gratis 😉

Magikern (omvänd) Är du helt ärlig mot dig själv? Kortet börjar med att ställa den frågan… Lyssnar du på andras åsikter mer än din egen övertygelse? Det kan finnas någon i din närhet som påverkar din förmåga att stå upp för dig själv. Var medveten om att detta handlar om makt. Var också medveten om att du faktiskt kan gå miste om mycket bra saker genom att inte tro på dig själv eller lita på din magkänsla. Förlora inte modet eller tron på dig själv. Var ärlig mot dig själv – och var lite på din vakt. Ifrågasätt när du känner dig tveksam. Magikern hjälper dig att förbli trogen mot dig själv och dina övertygelser.

Styrka (omvänd): Det här kortet kan visa på en känsla av trötthet och kanske också en känsla av försämrad hälsa. Det kan påverka känslan i första kortet. Den här känslan kan komma av att du inte riktigt förmår att sätta gränser gentemot andra, och/eller att du inte lyssnar tillräckligt noga på din kropp när den behöver vila. Föreställ dig ett sjukt lejon i en bur. Pälsen är matt och tovig och lejonet har gett upp hoppet om att få återse savannen. Ett sådant djur finns inom oss. Vi måste befria det och låta det återfå sin stolta hållning och frihet. Du kommer att behöva mod och styrka framöver – så frigör ditt inre lejon och låt det springa fritt på savannen.

Översteprästen: Så här efter alla helger är det dags för rutiner och ordning igen. Det här kortet talar om för dig att det är dags – och vad du än har för utmaningar så är det bäst att använda dig av sätt som du vet fungerar. När du kommit en bit på väg så kommer du att veta precis vilka vägar du behöver gå. Det här kan vara en tid av ifrågasättande av värderingar och åsikter. Precis som Magikern uppmanar dig att vara trogen dina övertygelser så vill Översteprästen att du verkligen ska fundera över vilka dessa är. Vad är viktigast för dig? Vad kan du släppa? Vad behöver du göra för att nå dina mål? Det finns något som du behöver bestämma dig för, något du behöver fullgöra för att komma dit du vill. Det är dags att ta tag i det nu. Även detta kort talar om vikten att vila, inte bara köra på i hundrafemtio.

Ja – det här var nyttigt för mig att få höra. Vi längtar så till ledighet, och så bara faller vi ihop i soffan och vilar. Sen – kör vi på som vanligt igen, och längtar till nästa ledighet. Jag vet att jag behöver hitta pauser som är vilsamma på riktigt. Mer meditation, mer omtänksamhet mot mig själv. Boka in lagom med klienter, vara noga med att värdesätta mig själv och inte bara ge. Jag behöver också ta emot. Och samla kraft och energi.

Jag önskar er alla en riktigt fin vecka – kram på er <3

4 thoughts on “Andlighetens McDonalds och kort för veckan

  1. Tack fina du…. du ska bata veta vad det stämmer … behövde det här just nu .. Än en fång Tack så innerligt 🙏❤️🥰🦋

  2. Jättebra Reflektioner – Som jag gjort om och om själv
    Därför det är Förbud på Mina sidor med all Reklam och Huggsexor om billigaste möjliga Vägledningar – och annat trams 😉

    1. Och det är dom sidorna som man kan vara på, dom där man slipper allt sånt 🙂 Sen förstår jag att folk vill ha avläsningar och få veta var deras borttappade saker är osv – men tyvärr så blir branschen helt förstörd av alla som jobbar gratis eller för nästan inget med varierande resultat och också varierande redovisning av skatt och moms. Ibland önskar jag att människor var lite mer kräsna när det gäller andlighet <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *