Fjärde advent, Birkans armband och kort för veckan

Hej på er! Hoppas ni har det fint i julstöket. Jag har verkligen gjort mitt bästa för att inte dras med i hysterin och jag känner faktiskt att jag lyckats rätt så bra. Inte det minsta stressad är jag – så himla skönt.

Allt är klart, ska bara slå in barnbarnens julklappar och lite andra småsaker, skönt att slippa stressa. Jag är ju som ni kanske minns inget stort fan av jul. Det är för mycket känslor, skuld och dåliga samveten som kommer upp till ytan – och när man har lite trasslig relation till sin mamma så är det ingen höjdare att börja julhelgen med att känna sig som världens sämsta barn. Men det är viktigt att skydda sig själv – och inte låta andras dåliga mående smitta av sig. Jag har ingen skuld i att hon är där hon är – och jag har under många år jobbat med att lära mig att känna så. När jag utbildade mig i sorg- och förlustbearbetning lärde jag mig så himla mycket kring min relation med bla min mamma. Och det viktigaste som fastnade i mig då vill jag även skicka med er inför julhelgerna. För jag vet att jag inte är ensam att känna alla dessa negativa känslor inför storhelger. Vi är många som har trasiga relationer som ibland känns för sent att reparera. Tänk på detta:

Ge upp hoppet om en bättre gårdag.

När vi gör det så accepterar vi det som varit, vi låter det vara. Det är inget vi kan förändra eller göra något åt. Det som varit har varit – och trots att det gjort oss ledsna och kanske skadade i själen, så kan vi för vårt eget bästa ge upp hoppet om ett bättre då, en bättre gårdag. När vi gör det så börjar vi läka. Sluta tänk på vad vi skulle kunna ha gjort, vad andra borde ha gjort och vad som kunnat vara annorlunda. Det är som det är – det enda vi kan påverka är nuet och det vi har framför oss.

Ta med er det in i julhelgen, det gör jag. Och när vi gör det så lägger vi en skyddande filt runt oss själva, och vi visar vårt inre jag att vi bryr oss om hur vi själva mår. Vi måste inte göra precis allt för att andra ska vara nöjda med oss. Vi är nummer ett för oss själva.

Veckans kort speglar tankarna jag har inför julen, så jag är inte förvånad. Jag tror också att flera av er kan känna igen er i dessa tre kort. Alla tre omvända idag, ganska ovanligt att det blir så…

Världen (omvänd): Vi är i slutet av en cykel och du kommer kanske att känna av detta på ett sätt som du inte väntade dig. Det kan vara en jobbig och kanske obehaglig övergång till det nya – men du vet i ditt inre att du står inför en slutpunkt – och på tröskeln till något nytt. Det kan kännas som att allt står still, att du inte kan göra något för att skynda på eller påverka situationen – men kom ihåg att inte ge upp. Fortsätt och stå på dig nu. Du ska inte ge dig. Du kan behöva fatta ett beslut, och så länge du inte fattar det beslutet kan det kännas som om du är fast i en rondell. Du behöver välja avfart nu. När du är redo kommer du att veta vilken väg du ska svänga av på. Ha tillit.

Rättvisa (omvänd) Tycker du att saker och ting är orättvisa? Det här kortet kommer att dyka upp så länge du kämpar mot ditt sanna jag. När du accepterar allt som är – så kommer du att veta vad du behöver göra för att återställa harmoni och lugn i ditt liv.
Det här kortet kan visa att det finns någon i din närhet som behandlat dig orättvist – det kan vara dags att ta itu med det nu.

Översteprästen (omvänd): Någon som du träffar den närmsta tiden kan får dig att ifrågasätta dig själv, dina värderingar och dina val. Kanske blir du arg över att du reagerar, du kanske vill göra något helt tvärtemot än vad omgivningen förväntar sig av dig? Det kan finnas relationer som du inte mår bra över och som du vill slippa. Det här kortet vill att du funderar över dina gamla vanor, och kanske ditt slentrianmässiga handlande i vissa situationer. Du kommer att gå segrande ur de här tankarna, och du behöver kanske dra dig undan lite och vara för dig själv. Var din egen allra bästa vän, och se vad du behöver – och ge dig själv det.

Ja, jag kan se framför mig relationer och personer som man kan fundera över såhär i juletid. Släkt och vänner som vi kanske inte träffar så ofta ska plötsligt umgås och det ska vara så himla fint och barnen ska ha tindrande ögon i väntan på tomten. Det finns sånt – absolut – men lika ofta motsatsen.

Så – låt ingen trampa på dig i jul. Låt ingen säga till dig hur du ska vara eller vad du borde göra osv. Var den du vill vara och den du är menad att vara. Då kommer du att må som allra bäst!

Om ni vill vinna det finaste priset i adventstävlingen så hoppas jag ni går in på min FB-sida och är med och tävlar. Du kan vinna en kopia på det fantastiska armbandet som Birkan bad mig göra till mig själv, som han i en skypesession mediterade över och fyllde med kraft och energi. Blessed by Birkan – det är mitt armband. Det du kan vinna är tyvärr bara blessed by Sara – men det är inte fy skam det heller 😉

Tävla och vinn ❤️

Nu tar jag lite julledigt – jag återkommer med veckans kort när helgerna är över och jag vilat upp mig ordentligt.

Tack alla för att ni läst under hösten, jag önskar var och en av er en riktigt fin, lugn och fridfull jul. Stor kram på er alla <3

4 thoughts on “Fjärde advent, Birkans armband och kort för veckan

  1. Din blogg är fantastisk. Jag är inte så bra på att komma ihåg att kommentera. Men det här inlägget berörde mig extra, undrar just varför🤶🏻😉 det är ett sant privilegium att få ta del av dina tankar, det är ett som är säkert. Godaste julen till dig och de dina. Skickar massa sol och dagsfärska oliver💜

    1. Tack, och jag vet varför <3 Tack för att du läser här – och jag önskar dig och din familj den mest magiska julen i världshistorien. All min kärlek, och kram till dig <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *